Internet via de satelliet of via DSL, wat is het verschil?

Wat is Satelliet Internet? Het krijgen van hoge snelheid internet via de satelliet wordt genoemd als satelliet internet. Satelliet internet is veel sneller dan DSL of kabel internet. Satelliet internet is toegankelijk, zelfs in afgelegen hoeken van het land. Ze zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. De internet snelheid is hoger dan DSL of kabel internet. Satelliet internet wordt ook wel bliksemsnel internet genoemd. U kunt zware bestanden in korte tijd downloaden en zelfs ononderbroken naar online radio luisteren. De internet snelheid is constant en schommelt niet.

Wat is dan DSL internet?

Wat is DSL? De volledige vorm van DSL is Digital Subscriber Line. DSL-internet is sneller dan kabelinternet. Het is een breedband internetverbinding en bestanden kunnen snel worden geüpload en gedownload. Het belangrijkste is dat u geen nieuwe bekabeling nodig heeft om op DSL-internet te worden aangesloten.

U kunt tegelijkertijd verbinding maken via de telefoonlijnen om toegang te krijgen tot internet en ook om gesprekken te ontvangen en te voeren. DSL-internet is veel sneller dan inbelinternet. Terwijl u kiest voor een DSL-internetverbinding, krijgt u een DSL-modem voor de verbinding met het internet.

Maar wat is het verschil dan precies?

  • U kunt altijd verbonden blijven met het internet met behulp van satelliet internet. De satelliet internet service biedt twee-weg internet toegang, die internet snelheid biedt zonder schommelingen in de bandbreedte. Terwijl in DSL internet, de internet snelheid is niet constant.
  • Satelliet internet vereist geen enorme bekabeling of telefoonverbinding om toegang te krijgen tot het internet. De snelheid van het internet is ook constant als satelliet internet maakt gebruik van twee-weg hoge snelheid internet. In DSL-internet de internet snelheid is afhankelijk van de telefoon draden en in het geval dat er een aantal bekabeling fout dan uw DSL-internet zou komen tot een stilstand. Hoe beter de kwaliteit van uw telefoonkabel, hoe beter uw internetsnelheid.
  • Satelliet internet service is overal en altijd toegankelijk. U kunt gebruik maken van satelliet internet, zelfs op afgelegen plaatsen. DSL-internet is toegankelijk waar er telefoonlijnen zijn.
  • Het downloaden van de snelheden van audio-en videobestanden zijn glad, terwijl in DSL-internet de bestanden nemen veel tijd om te downloaden.
  • Als je verblijft in een stad of een landelijk gebied de snelheid van de satelliet internet zou hetzelfde zijn, terwijl met DSL-internet de snelheid zou hoog zijn als je in de buurt van het hoofdkantoor van de DSL-dienstverlener. Hoe verder u zich bevindt van het hoofdkantoor van de DSL-dienstverlener, hoe lager de snelheid van het internet.

De beste internetoplossing: Met de technologie die elke dag beter wordt, is de vraag naar internet met snellere bandbreedte en downloadsnelheden toegenomen en dit heeft op zijn beurt geleid tot satellietinternet. Met satelliet internet zijn er geen kabels en geen gedoe voor internetverbinding en installatie. Satelliet internetverbinding is betrouwbaarder dan een DSL of inbelverbinding. Als u het gevoel heeft dat er behoefte is aan het veranderen van uw internetverbinding, dan zou het kiezen voor een satelliet internetverbinding de ideale oplossing zijn.

Scroll to top