Gemakkelijk energie besparen in je huishouden voor een groene wereld

Alternatieve Energie is het nieuwe woord van dit moment. Je kunt nu geen krant openen of de tv aanzetten zonder geconfronteerd te worden met het zoveelste artikel over de achteruitgang van fossiele brandstoffen. Als de meeste mensen denken aan alternatieve energie denken ze aan milieuvriendelijke bronnen van de nieuwste groene technologie, zoals zonne-energie, windenergie of geothermische energie.

De zoektocht naar “alternatieve energiebronnen” is een wereldwijde inspanning. Overheden, wetenschappers en universiteiten over de hele wereld hebben miljarden dollars geïnvesteerd in het vinden van manieren om conventionele fossiele brandstoffen te vervangen door de nieuwste groene energie, en zullen dat ook blijven doen. De voortdurende zoektocht naar een echt schone en duurzame energiebron die niet alleen voor vandaag, maar ook voor de komende generaties een antwoord zal bieden, is nu een wereldwijde doelstelling geworden.

Prijzen van energie zullen blijven stijgen de komende jaren

De stijgende energieprijzen beginnen zich net te laten voelen in de hele economie en het is een zekere weddenschap dat de stijgende energiekosten zullen worden doorberekend via het systeem dat van invloed is op vrijwel alles wat we kopen. De meeste mensen zijn het er dus over eens dat we, nu de wereld langzaam aan het uitputten is van de natuurlijke hulpbronnen, onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen moeten verminderen, zoals de gangbare soorten fossiele brandstoffen die bekend staan als steenkool, aardolie en aardgas.

Hoe kun je meer energie besparen?

Maar waar blijft u dan en wat kunt u doen om uw energiesituatie te verbeteren? Welnu, de gemiddelde woning in de VS verbruikt vandaag de dag elke dag ongeveer 20 kilowattuur aan elektriciteit. Dus om uw energierekening te halveren, moet u een manier vinden om ofwel 10 kWh elektriciteit per dag te besparen of op te wekken uit een andere gratis, alternatieve energiebron, of om zo veel verbruik per dag te elimineren door energie te besparen door uw lichten en apparaten uit te schakelen.

Duurzame energie is tegenwoordig gemakkelijk te verkrijgen

Veel mensen nemen groene energietechnologieën serieuzer. Eenvoudige plannen zijn beschikbaar over hoe u uw huis om te zetten naar doe-het-zelf-windenergie of zonne-energie voor maar €100. De eerste vraag die het vaakst gesteld wordt bij het starten van een DIY conversieproject is of een groot zonnepaneel of een windturbine genoeg is voor mijn behoeften. Maar zonder wat fundamenteel onderzoek van uw huis energieverbruik is er niet genoeg informatie om die vraag te beantwoorden. Laten we dus kijken naar deze situatie en uitzoeken wat de meest kosteneffectieve manier is om het energieverbruik te verminderen zonder de kosten te verhogen.

Begin met na te gaan hoe energiezuinig uw huis eigenlijk is en pas enkele van de praktische en goedkope manieren toe om uw energieverbruik te verminderen voordat u een groene-energieproject start. Bespaar energie in huis, door de verlichting uit te schakelen of de telefoonopladers los te koppelen wanneer ze niet in gebruik zijn. Schakel de tv’s en gameconsoles uit in plaats van ze op stand-by te laten staan. Vervang gewone gloeilampen door energiebesparende LED-lampen die tot 50 keer langer meegaan dan gewone lampen, terwijl u tegelijkertijd 80% minder elektriciteit verbruikt.

Scroll to top