Tanden bleken bij de tandarts of gewoon zelf doen?

Het is niet ongebruikelijk dat mensen die zich zorgen maken over hun persoonlijke imago zich evenveel zorgen maken over hun welzijn als het gaat om persoonlijke behandelingen van welke aard dan ook. Zo is er bijvoorbeeld de kwestie van het verschil tussen het bleken van tanden bij de tandarts en het bleken van tanden thuis.

Als u uw tanden kunt bleken vanuit het comfort van uw eigen huis, waarom zou u zich dan druk maken om een tandarts? Omgekeerd kan men zich afvragen: “Waarom zou u het risico lopen om uw tanden thuis te laten bleken als u een veilig en professioneel tandbleekresultaat kunt krijgen bij een tandarts?

Je tanden laten bleken bij de tandarts

Het is volkomen normaal om op je hoede te zijn voor een thuisproduct dat beweert net zo effectief te zijn als zijn professionele tegenhanger in de industrie. In sommige gevallen zijn tandbleekmiddelen die beweren “net zo goed” of zelfs beter te zijn dan tandbleekmiddelen voor de tandarts, niet helemaal waar. Maar over het geheel genomen zijn de meeste online of vrij verkrijgbare tandbleekmiddelen effectief en kunnen ze bevredigende resultaten opleveren.

Het is echt allemaal een kwestie van procedure en noodzaak. Als u naar de tandarts gaat, krijgt u professionele zorg en een sneller whitening proces, zeker twee dingen die van belang zijn als het gaat om gezondheidszorg en moderne dagschema’s. Het thuis bleken van uw tanden geeft u echter volledige controle over het toepassingsproces en flexibiliteit bij het plannen van de toepassingen.

Laten we eens kijken hoe de procedures voor het bleken van tanden bij de tandarts en de thuisgebaseerde whitening systemen werken, en laten we ook de voor- en nadelen van elk systeem bekijken.

Hoe gaat het precies in zijn werk dit proces?

Naast de voor de hand liggende eis om een afspraak met uw tandarts te maken en behandelingen in zijn kliniek te ondergaan, zijn er nog andere procedures die niet elders kunnen worden overgenomen. Een typische procedure is als volgt: voordat u een witmakende oplossing op uw tanden gebruikt, zal een tandarts vaak eerst uw kunstgebit reinigen en de holtes vullen.

Zodra hij tevreden is over de conditie van uw tanden, zal hij overgaan tot het aanbrengen van een tandbleekmiddel op uw tandvlees om het te beschermen tegen de behandeling. Zodra de gel is aangebracht, zal de tandarts een hoge concentratie tandbleekmiddel op uw tanden aanbrengen, evenals een speciaal licht om het bleekproces te versnellen. Een tandbleekprocedure vindt allemaal in één bezoek plaats.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van het nastreven van tandbleken is dat het snel en gegarandeerd professioneel gedaan wordt. Zoals eerder vermeld, zijn deze twee factoren misschien wel de belangrijkste overwegingen voor veel mensen. Wat is er beter dan het onmiddellijke effect van een professionele tandbleekbehandeling te zien? Bovendien gaat er niets boven het vertrouwen van een getrainde en ervaren tandarts die met uw gebit omgaat.

Wat zijn de nadelen

Het grootste nadeel van naar de tandarts gaan, zijn de kosten. De meeste procedures voor het bleken van de tanden van de tandarts zullen u ten minste 300 dollar per sessie kosten en kunnen op sommige plaatsen in de duizenden lopen. Veel mensen kunnen het zich gewoonweg niet veroorloven om dat soort geld te besteden aan het bleken van hun tanden, hoe erg ze het ook nodig hebben.

Scroll to top