Alles wat je per se moet weten voordat je jouw tanden gaat bleken

Tanden bleken, ook wel bekend als tanden bleken, is een geweldige manier om je uiterlijk te verbeteren. Het is niet-chirurgisch, niet-invasief en redelijk geprijsd. Het bleken van de tanden geeft verschillende resultaten op basis van het soort tandverkleuringen. Een persoon met gele tanden krijgt betere resultaten dan een persoon met grijze tanden.

Vaak de term whitening

De term “whitening” verwijst naar het reinigen van de kleur van het oppervlak van de tanden door het verwijderen van vuil en puin. Elk product dat reinigt, inclusief tandpasta, wordt beschouwd als een witmaker. De term “whitening” wordt vaker gebruikt.

Als bedrijfsgevoel klinkt het beter dan bleken. Daarom wordt de term whitening gebruikt bij het beschrijven van producten die bleekmiddel bevatten. Tand whitening wordt gebruikt om in korte tijd een significante kleurverandering te verkrijgen. Een bezoek aan de tandarts is aan te bevelen om het gebit te laten bleken. Hierbij wordt een relatief hoge concentratie peroxidegel gebruikt, die door de tandarts of een getrainde technicus op uw tanden wordt aangebracht.

Tandvlees hoeft niet te worden aangetast

Bij sommige procedures wordt uw tandvlees eerst beschermd met een verfoplossing. Daarna wordt de bleekoplossing aangebracht. Over het algemeen blijft het peroxide gedurende enkele minuten op de tanden zitten. Meestal in intervallen van tien tot vijftien minuten die oplopen tot ongeveer een uur. Als de vlekken hardnekkig zijn, kan het zijn dat u extra tandbleekbeurten nodig heeft.

Ook kan de tandarts u aanraden om door te gaan met een thuisbleeksysteem. Hoewel het bleken van tandpasta’s uw tanden iets lichter kan doen lijken, bleken tandpasta’s uw tanden niet echt. Over the counter teeth, bleaching kits zijn niet erg aan te bevelen.

Wat zit er in dat bleekmiddel voor je tanden dan?

Bleeksets voor tanden bevatten slechts een kleine concentratie waterstofperoxide; sommige sets kunnen zelfs milde zuren bevatten. Hoewel deze producten tegen een redelijker prijs verkrijgbaar zijn, is het belangrijk om met uw tandarts te praten en eventuele aanbevelingen voor het bleken van uw tanden op te volgen. Uw tandarts kan u aanraden een vervolgafspraak te maken als u een product voor thuisgebruik gebruikt om de voortgang te controleren.

Het is relatief veilig

Het bleken van de tanden is een relatief veilige procedure zolang u de aanwijzingen volgt. Het is altijd een goede suggestie om het proces te beginnen met het laten uitvoeren van een snel bleekproces door de tandarts en hem/haar een onderhoudsplan voor thuis te laten aanbevelen. Wanneer u uw tanden laat bleken, kan dit leiden tot een tijdelijke toename van de gevoeligheid voor kou en warmte. Evenals de druk en de aanraking. De personen die het meest waarschijnlijk last hebben van bleekgevoeligheid zijn mensen met een terugtrekkend tandvlees, of scheurtjes in hun tanden van een significante omvang. Om een of andere onbekende reden is gemeld dat roodharigen, kunnen lijden aan enige gevoeligheid.

Whitening gevoeligheid duurt slechts een dag of twee, het kan langer duren in sommige gevallen echter, dit is niet de norm. Tandartsen adviseren het gebruik van tandpasta die kaliumnitraat bevat voor gevoelige tanden. Het bleken van de tanden heeft geen invloed op andere tandheelkundige werkzaamheden, zoals hechting, kronen of porseleinen veneers. Daarom zal de kleur van dergelijk werk tandheelkundige werkzaamheden moeten worden overwogen bij het laten bleken van de tanden.

Scroll to top